Infotop
Print & Skär

Gravyr & Laser

Rapid Prototyping

Maskin & Program
MIMAKI UTVECKLAR KOSTNADSEFFEKTIVA STORFORMATSUTSKRIFTER MED INNOVATIVA SWJ-320EA SOLVENTSKRIVARE

MIMAKI UTVECKLAR KOSTNADSEFFEKTIVA STORFORMATSUTSKRIFTER MED INNOVATIVA SWJ-320EA SOLVENTSKRIVARE

SWJ-320EA kombinerar högsta utskriftskvalitet, snabb utskriftshastighet och tillförlitlighet till ett mycket tilltalande pris.

Mimaki Europe, en av de ledande tillverkarna av storformatskrivare och skärsystem, meddelar att de visar upp innovativa och kostnadseffektiva SWJ-320EA solventskrivare i storformat på FESPA Africa 2019. Tack vare den krävande, ständigt föränderliga och priskänsliga branschen inom super wide format, lanseras nu denna mycket produktiva 3,2 meter breda skrivare. SWJ-320EA erbjuder ett oöverträffat förhållande av högsta utskriftskvalitet, snabb utskriftshastighet och tillförlitlighet, allt till ett mycket tilltalande pris.

Efter en framgångsrik försäljning på priskänsliga marknader som Turkiet, Ryssland och Mellanöstern är SWJ-320EA nu tillgänglig för hela EMEA-regionen. "SWJ-320EA svarar på behoven på den mycket konkurrenskraftiga storformatmarknaden och innebär en viktig skillnad för kunderna," säger Bert Benckhuysen, Senior Product Manager EMEA, Mimaki Europe. "Genom att kombinera hög effektivitet och låga driftskostnader med ett mycket konkurrenskraftigt pris för hårdvara och bläck, blir SWJ-320EA ett mycket kostnadseffektivt val. Detta i synnerhet jämfört med vad våra konkurrenter i Kina, Ryssland och Turkiet har att erbjuda."

Mimaki har en lång tradition av innovation och SWJ-320EA super wide format innehåller Mimakis kärnteknologier som MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System) och NRS (Nozzle Recovery System). MAPS4 hjälper till att förhindra bandning under utskriftsprocessen. I varje pass använder MAPS4 en unik algoritm som beräknar det mest effektiva sättet att spruta bläckdroppar för att undvika synlig bandning. Detta ändras ständigt beroende på bläckfärg, täckning och utskriftshastighet. Denna funktion tillsammans med NRS - som säkerställer byte av tilltäppta munstycken utan att stoppa produktionen - förbättrar skrivarens prestanda och ökar produktiviteten och kvaliteten. För ytterligare produktionsfördelar är SWJ-320EA utrustad med fyra avancerade höghastighetsskrivhuvuden arrangerade med förskjuten placering, för upplösningar på upp till 1200 dpi och utskriftshastigheter i upp till 137m2/h.

SWJ-320EA bjuder också på välkänd Mimaki-hastighet, kvalitet och tillförlitlighet i ett super wide format och är utrustad med ett extremt stabilt matningssystem i ny design. Detta förhindrar media från att skrynkla sig och säkerställer högt grepp för extremt exakt utskrift, vilket resulterar i premiumkvalitet även vid större utskrifter. För de som är ute efter än högre volymer finns twin roll-funktion som tillval.

Mimaki SWJ-320EA är utvecklad för att göra det möjligt att stå ut från mängden och utmärka sitt företag för större lönsamhet. Maskinen är idealisk för produktion av en mängd olika inom- och utomhusapplikationer, som POS, banners, skyltar, displayer, bil- och golvdekor. Än mer unikt blir det också tack vare ett brett och varierat utbud av kompatibla media, som självhäftande PVC-film, fotopapper, posterpapper, blue-back, backlit, film och banderoll, för att nämna några. SWJ-320EA använder Mimaki CS100 solventbläck, tillgängligt i CMYK med en kapacitet på 3 liter per kulör. De nya bläcken har utvecklats för att säkerställa lägre konsumtion och ökad väder- och reptålighet.

SWJ-320EA kommer också att ställas ut på Salon C! Print, (Madrid, Spanien, 24-26 september) av Digidelta (monter C51).

För mer information om produkter och tjänster från Mimaki, besök www.mimakieurope.com.