Infotop
Print & Skär

Gravyr & Laser

Rapid Prototyping

Maskin & Program
LACK UTÖKAR MÖJLIGHETERNA FÖR MIMAKIS PRISVINNANDE UCJV300-SERIE

LACK UTÖKAR MÖJLIGHETERNA FÖR MIMAKIS PRISVINNANDE UCJV300-SERIE

Lack, transparent bläck, blir en stor nyhet bland de andra LUS-170-bläcken. Samtliga är GREENGUARD Gold-certifierade och härdas med UV-LED-teknik.Mimaki, en av de ledande tillverkarna av storformatskrivare och skärsystem, meddelar idag att nya LUS-170 lack finns tillgängligt för UCJV300-serien. LUS-170 lack ger en mängd nya designmöjligheter och utökar möjligheterna genom att man kan skapa effektfulla applikationer med högglans-, matt- eller texturerad yta.

"Nu när vi har tillgång till detta lack har vi för första gången använt vår egen Mimaki Clear Control-teknik (MCC) för en rulle-till-rulle-printer", säger Ronald van den Broek, försäljningschef EMMA, Mimaki Europa. "Den här unika funktionen förkortar tiden för härdning och förhindrar att damm fastnar. Det ger mjukare, renare och klarare effekter, som matt eller högblank yta. Vi tror att det här nya lacket öppnar fler möjligheter för Mimaki-användare och förbättrar mångsidigheten i vår prisbelönta UCJV300-serie ännu mer."

För att förenkla processen med att skapa dessa effekter erbjuder Mimaki även ARTISTA UV Textile Library, som användare finner i Mimakis RasterLink6Plus RIP-programvara. ARTISTA UV Texture Library har 129 färdiga mönsterexempel för användning i Adobe Illustrator för ännu fler visuella effekter.

Om Mimaki UCJV300-serien
Mimaki UCJV300-serien levereras i fyra olika utskriftsbredder från 80 till 160 cm och levererar ett otroligt stort utbud av applikationer och mångsidighet, inklusive nyutvecklade fyr- och femskiktvalet med upp till fem lagerfunktioner. Den integrerade skärfunktionen möjliggör volymproduktion av etiketter, dekaler, fönster- och fordonsdekor och mycket mer. Genom att använda flexibla UV-bläck som härdas direkt kan användaren snabbt skriva ut och omedelbart laminera eller leverera den färdiga produkten utan att vänta på torkning. Dessutom har dessa skrivare också vitt bläck som gör det möjligt att producera briljanta färger på transparenta, färgade och metalliska substrat.

Med kapaciteten att skriva ut i lager kan UCJV300-serien leverera dynamisk, bakgrundsbelyst grafik och grafik som omvandlas med olika ljuskällor, något som ökar marginalerna. UV-härdbara bläck ger också större opacitet med mindre bläckförbrukning än andra bläck. Dessutom är Mimakis LUS-170-bläck GREENGUARD Gold-certifierad, vilket innebär att de uppfyller de strikta normerna för låga utsläpp av flyktiga organiska föreningar och är godkända för användning i miljöer som skolor och sjukvårdsinrättningar.