Print & Skär

Gravyr & Laser

Rapid Prototyping

Maskin & Program

HISTORIK

 

 


Sign Communication Sweden AB, förkortat Signcom, är resultatet av fusionen mellan de två väletablerade företagen JANKAR AB och H-DATA AB. Fusionen och namnbytet ägde rum våren 2006, samtidigt som koncernens norska dotterbolag, Graphitec AS, också bytte namn till Sign Communication Norway AS, numer Signcom AS.

Tillsammans med Signcom Finland OY och Signcom Denmark ApS, erbjuder företagen marknadens bredaste sortiment av produktionsmaskiner, programvaror, förbrukningsmaterial och tjänster till marknaden för märkning, budskap och information i Norden.
JANKAR AB
JANKAR AB grundades 1987 av Jan Heintz i Bollebygd. De första åren bestod produktsortimentet främst av förbrukningsmaterial för märkning och gravyr och 1994 levererades den första maskinutrustningen - en vinylskärare. Maskinsortimentet växte med tiden till att innehålla även gravyrmaskiner, fräsmaskiner, lasermaskiner, skärmaskiner och kortskrivare. Dessutom tillhörande programvaror. JANKAR etablerade sig som en stark aktör på marknaden.

JANKAR AB förvärvade H-DATA AB i Stockholm år 2000. H-DATA kompletterade JANKARs sortiment inom storformat och erbjöd närhet till den viktiga marknaden i Stockholmsområdet.

H-DATA AB H-DATA AB startades 1983 och arbetade till att börja med framförallt med försäljning av ritningsplottrar och CAD- utrustning. Under 1990-talet kom verksamheten alltmer att förskjutas mot fyrfärgsteknik och man utvecklade ett stort kunnande runt både hård- och mjukvara.

GRAPHITEC AS Norska Graphitec har liksom H-DATA en bakgrund som leverantör av hård- och mjukvara till den grafiska industrin, företaget förvärvades av JANKAR i januari 2005.